Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe
2 sztuki
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
papryka mielona
1/2 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
szpinak mrożony
150 gram
por
cm
masło
1 łyżka
jajko ugotowane na twardo
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem

Kroki postępowania

1
Farsz: Por pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić por. Dodać szpinak i delikatnie go rozmrażać. Następnie smażyć jeszcze około 4-5 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Obrane ze skorupki jajko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do szpinaku, wymieszać.
Krok 1 - Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem foto
2
Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Natrzeć mieszanką przypraw. Nałożyć farsz i ściśle zwinąć w roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na złoto z każdej strony, często obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Krok 2 - Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem foto
3
Smacznego!
Krok 3 - Roladki faszerowane szpinakiem i tartym jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak