Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
szpinak mrożony 150 g
pomidory suszone 1 słoik
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
oregano
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem i pomidorami

Piersi płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w paski. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie z pomidorów. Następnie dodajemy szpinak, pomidory i posiekany czosnek. Smażymy co jakiś czas mieszając do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Farsz rozkładamy na plasterkach mięsa. Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą, pieprzem i oregano. Pieczemy w 180 stopniach około 25 - 30 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak