Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety drobiowe podwójne 1 szt

FARSZ

groszek mrożony 2 łyżki
kalafior mrożony różyczki 2 łyżki
fasolka szparagowa pokrojona mrożona 2 łyżki
marchewka w pokrojona w kostkę mrożona 2 łyżki
por pokrojony mrożony 1 łyżka
seler pokrojony w kostkę mrożony 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

PANIERKA

jajko 1 szt
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z warzywami

Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak