Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami i cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
pieczarki 10 szt
cebula biała 2 szt
ser żółty 10 dag
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
mleko 3,2% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami i cebulką

1. Piersi z kurczaka oczyścić, rozbić za pomocą tłuczka do mięsa, osolić.
2. Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki, dusić z odrobiną wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki i doprawić do smaku.
3. Na pierś nałożyć farsz oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, zwinąć roladkę.
4. Roladki panierować w mące, rozbełconym jajku z dodatkiem mleka i bułce tartej.
5. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.12.2016 12:25
bardzo dobre
Pani Domu 09.12.2016 20:40
pycha roladki
Ewelina1991 08.12.2016 09:35
pyszne mięsko
Krzysztof15 08.12.2016 06:17
bardzo smaczne
magdow 07.12.2016 21:52
pysznie wygląda ;)
MAR3STA 07.12.2016 21:37
pyszny obiad
IZABELA29 07.12.2016 21:27
Moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak