Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
mięso mielone z indyka 200 gram
pieczarki 5 szt.
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
olej do smażenia
sól
Majeranek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami

Do mięsa mielonego dodać bułkę tartą, jajko i przyprawy. Cebulę i pieczarki pokroić i podsmażyć na patelni, dodać do mięsa i wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, rozbić i posypać przyprawą do kurczaka. Z mielonego mięsa uformować pulpeciki i zawinąć je w kotletach z piersi. Tak przygotowane roladki podsmażyć chwilę na oleju, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 06.03.2013 18:32
zawsze smaczny obiad
rutynka 02.03.2013 11:15
bardzo smaczne
agnieszka214 28.02.2013 10:27
piękny obiadek ja poprosze dzisiaj
goofy9 16.02.2013 12:41
super pomysł
Krzysiek3 10.02.2013 09:25
wyglądają apetycznie
Klisza 10.02.2013 09:17
chętnie widziałabym go na dzisiejszym obiedzie
Iwka 10.02.2013 09:11
smaczne
Silver Teaspoon 10.02.2013 09:07
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak