Roladki drobiowe nadziewane mięsem mielonym i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 sztuki
  • mięso mielone

    200 gram
  • ser żółty

    50 gram
  • sól i pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    10 sztuk
  • śmietana 30%

    100 ml
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, filety rozcinamy i delikatnie rozklepujemy. Mięso mielone ,starty ser doprawiamy solą i pieprzem. Rozbite filety faszerujemy mięsem mielonym. Zwijamy w rolady i spinamy wykałaczką. Na patelni obsmażamy roladki, dodajemy umyte pieczarki, podlewamy wodą i dusimy ok 40 minut. po tym czasie dodajemy śmietanę , doprawiamy do smaku, dosypujemy lubczyk. Chwilę gotujemy aż sos odparuje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 01.02.2017 10:18
z pewnością pyszne takie roladki
Diana Rusiłowicz 18.01.2017 00:53
Pysznie...:)
Urszula Świeca 17.01.2017 18:09
Pyszne roladki.))
Futka 17.01.2017 11:09
Przepyszne roladki :)
jan_mag 17.01.2017 10:50
Super połączenie smaków :)
MarysiaB 17.01.2017 10:04
Wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat