Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe gotowane na parze

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
suszone śliwki 5 szt
cynamon 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól, pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe gotowane na parze

Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 5 kotletów. Każdy cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso oprószyć delikatnie cynamonem. Śliwki pokroić na cienkie paseczki. Wraz z żurawiną i posiekaną natką pietruszki rozłożyć je na plastrach mięsa. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Gotować na parze około 25minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.01.2014 22:05
ależ one muszą być pycha !
Joannasz3190 04.01.2014 17:54
Pyszności :)
Magula 04.01.2014 17:46
pyszne roladki
wyattearp 04.01.2014 17:44
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak