Roladki cielęce z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piecarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • por

    1
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cielęcina

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę pokroić na cienkie sznycle, lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Pieczarkom odciąć ogonki, kapelusze posiekać, udusić na maśle, przyprawić do smaku. Uduszone pieczarki rozłożyć na mięsie, zawinąć w ruloniki, obwiązać nicią. Cebulę i pora pokroić i zeszklić na oleju. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć cebulą z porem i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 10.09.2011 15:02
bardzo smaczne
iwona332 22.09.2010 23:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat