Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

ROLADKA Z PIECZARKAMI

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
500 gram
pieczarki
300 gram
cebula
1 szt
jajko
1 szt
mąka pszenna
do optoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
do obtoczenia
olej
do głębokiego pieczenia
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKA Z PIECZARKAMI

Pieczarki obrać, pokroić na cienkie plasterki. Przesmażyć z pokrojoną cebulką na maśle, posolić , popieprzyć. Filety przekroić, rozbić tłuczkiem. Cienko rozbijamy brzegi, aby dobrze nam się zwinął filet. Mięsko przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Kładziemy łyżkę pieczarek, zwijamy w rulon. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju, ale wolno, aby roladki w środku nie były surowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 03.02.2013 14:27
są wspaniałe! polecam
aisza1 09.01.2013 13:19
pychota
adelajda 26.12.2012 10:57
bardzo apetyczne !
Rafał10 18.12.2012 08:38
MEGA PRZEPISY!! Świetnie, po prostu idealne trafione w moje gusta smakowe :)
wyattearp 01.12.2012 08:11
o to lubię
czekoladka_m 30.11.2012 20:15
Rety ale pysznie wygląda:)
Magula 30.11.2012 19:59
lubie takie roladki
Babciagramolka 30.11.2012 19:07
Apetycznie wyglądają
Justyna28 30.11.2012 18:58
wygląda rewelacyjnie:)
Kasnaj 30.11.2012 18:55
pycha
Kasnaj 30.11.2012 18:54
pycha
Mati3 30.11.2012 18:23
pychota
Justyna87 30.11.2012 18:22
poezja jak dla mnie teraz akurat mam na takie coś ochotę
Anula 30.11.2012 18:16
Spróbujcie moich a'la dewolaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak