roladka z brie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser brie

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • czosnek

  • oliwa

  • pesto

  • filet z kurczaka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczak u myc i osuszyć, przeciąć na pół tak jak na zdjęciu (powstaje serduszko). Czosnek utrzeć z solą, tymiankiem, na koniec dodać łyżeczkę oliwy. Nasmarować filet z kurczaka i pozostawić na 0,5 godziny. Brie pokroić w plastry i ułożyć na lekko rozbitym filecie, którego wewnętrzna strona jest wysmarowana pesto. Filet zwinąć w roladkę, owinąć sreberkiem i włożyć na 30 minut do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Po wyjęciu odczekać aż przestygnie aby ser się nie wylał.

Na zdjęciu są 2 roladki- jedna z zielonym groszkiem, druga z serem, oraz ryż z warzywami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 13.07.2012 21:53
super
Kasia47 10.06.2012 11:28
Pesto robisz sama, czy dodajesz gotowe?
agunesu 07.06.2012 23:11
apetyczne
msmariusz 07.06.2012 22:31
i ten ryż fajnie podany
barbarella 07.06.2012 21:59
wygląda baaardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat