Rolada ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warstwa mięsna

  • mięso mielone

    600 g
  • ułeczka czerstwa

    1
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • warstwa szpinakowa

  • szpinak

    200 g
  • czosnek

    2 ząbek
  • olej

    1 łyzka
  • cebula

    1
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć ale nie do końca, lepiej żeby trochę wody zostało.
Dodać jajko i przyprawy, wymieszać dobrze wyrabiając.

farsz; Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać tłuszcz , wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek, przyrumienić chwilę i dodać szpinak, przyprawić i ciągle mieszając odparować.

Na folii rozłożyć mięsną masę równomiernie na prostokąt.
Na mięso równomiernie rozłożyć farsz szpinakowy.
Przytrzymując brzeg folii zrolować całość i ostrożnie przykryć foremką keksówką uprzednio posmarowaną i posypaną tartą bułką, po czym przy pomocy deseczki szybko odwrócić by rolada znalazła się w formie. Posypać tarą bułką wygładzić i skropić oliwą.
Piec ok 50- 60 min w temp 200 st

Podawać z młodymi ziemniaczkami z wody z koperkiem i sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisoglam 04.02.2014 07:48
Pysznie wygląda :)
brioszka 14.01.2014 09:22
to musi być pyszne!
matesko 14.01.2014 09:18
ciekawy przepis
paulina2157 14.01.2014 05:38
ciekawe to nadzienie
Jadwiga/Jaga85 13.01.2014 22:13
Ależ pomysłowo!
Milka100 13.01.2014 21:56
apetyczna rolada
Renataj 13.01.2014 21:56
Bardzo apetycznie wygląda.
Paolcia 13.01.2014 21:54
smacznie wygląda :)
Maria 70 13.01.2014 21:41
Ciekawe mięsko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat