Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze śliwką i boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
śliwki suszone 8 szt
boczek 5 plastrów
sól do smaku
Kolendra cała Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze śliwką i boczkiem

Pierś z kurczaka umyć, pokroić na płaty, każdy rozbić, ale nie za cienko, żeby się nie potargały. Kawałki mięsa rozłożyć na desce, tak aby lekko na siebie zachodziły. Posypać lekko solą, czosnkiem, kolendrą i papryką. Wzdłuż jednego brzegu mięsa ułożyć śliwki i zwijać w roladę. Następnie mięso obłożyć plastrami boczku, posypać papryką, tymiankiem i kolendrą. Odłożyć na noc do lodówki. Następnego dnia blaszjędo pieczenia mięsa lekko natłuścić i umieścić w niej roladę. Piec w piekarniku około godziny, podlewając sosem spod mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 03.10.2013 08:54
Bardzo lubie mięsko z suszonymi sliwkami, mniam
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:54
Wbiłam zęby w klawiaturę! pycha! moje smaki
migotka28 02.10.2013 22:32
pyszna roladka
marinia 02.10.2013 21:55
same pychotki!
Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko
iwi 02.10.2013 21:51
Apetyczna roladka
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:27
Super wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak