rolada ze śliwką i boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • śliwki suszone

    8 szt
  • boczek

    5 plastrów
  • sól

    do smaku
  • kolendra cała

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, pokroić na płaty, każdy rozbić, ale nie za cienko, żeby się nie potargały. Kawałki mięsa rozłożyć na desce, tak aby lekko na siebie zachodziły. Posypać lekko solą, czosnkiem, kolendrą i papryką. Wzdłuż jednego brzegu mięsa ułożyć śliwki i zwijać w roladę. Następnie mięso obłożyć plastrami boczku, posypać papryką, tymiankiem i kolendrą. Odłożyć na noc do lodówki. Następnego dnia blaszjędo pieczenia mięsa lekko natłuścić i umieścić w niej roladę. Piec w piekarniku około godziny, podlewając sosem spod mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna30 03.10.2013 08:54
Bardzo lubie mięsko z suszonymi sliwkami, mniam
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:54
Wbiłam zęby w klawiaturę! pycha! moje smaki
migotka28 02.10.2013 22:32
pyszna roladka
marinia 02.10.2013 21:55
same pychotki!
Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko
iwi 02.10.2013 21:51
Apetyczna roladka
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:27
Super wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat