Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z wafla kakaowo-kokosowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wafle tortowe 6 sztuk
galaretka 1 opakowanie

Masa I

kakao 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
herbatniki 4 opakowania (małe)

Masa II

wiórki kokosowe 10 dag
mleko ok.10 łyżek
masło 200 dag
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z wafla kakaowo-kokosowa

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do wąskiego naczynia (np. blaszki). Mleko, kakao i cukier zagotować. Herbatniki pokruszyć i wsypać do ciepłej zagotowanej masy, wymieszać. Wziąć 3 pary wafli (po 2 sztuki). Na każdy z 3 wafli ułożony grubym kwadratem do góry nakładać ciepłą masę.
Wiórki kokosowe zalać gorącym mlekiem. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać przestudzone wiórki. Na kolejne 3 wafle nałożyć masę kokosową. Przełożyć jeden ciemny wafel (kakaowy) waflem jasnym (kokosowym), tak aby powstały 3 oddzielne placki.
Stężałą galaretkę pokroić na 3 pasy, kłaść na brzegi andrutów i zawijać. Powstaną 3 rolady. Można zrobić polewę z mleka, masła, cukru i kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.03.2015 15:27
musze zrobic pychotka
wwwiolka 01.11.2014 21:39
Bardzo fajny przepis.
Christopher 01.11.2014 21:23
Ładnie wygląda.Robię podobne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak