Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
cukier 1/2 szkl
mąka 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Masa

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
serek homogenizowany 1 małe opakowanie
truskawki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z truskawkami

Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodajemy cukier i miksujemy do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy żółtka. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie wyrównujemy. Pieczemy w 180 stopniach ok 15 minut. Ciepły biszkopt zwijamy w roladę i studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Dokładnie mieszamy z serkiem. Masą smarujemy rozwinięty biszkopt. Na środku układamy truskawki i zwijamy. Dobrze schładzamy. Wierzch można polać polewą czekoladową.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 29.05.2015 23:15
smakowite, mniam
Janina 29.05.2015 15:16
Smaczna roladka;)
Krzysztof15 29.05.2015 06:33
pyszna roladka
misia53 28.05.2015 23:44
pychowato wyglada
Anna169Hosz 28.05.2015 22:52
Na pewno pyszna!
irenka 28.05.2015 22:29
ale pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak