Rolada z piersi kurczaka z serem i kiełbasą.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • kiełbasa podwawelska

    1 szt
  • por (biała część)

    1 szt
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • ser gouda

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podwójną pierś z kurczaka, rozbić przez folię.
Posolić, posypać świeżo zmielonym białym pieprzem i łagodnym curry.
Rozbite i przyprawione piersi uformować w prostokąt, pomagając sobie np. długim nożem.
Na uformowane mięso ułożyć plastry żółtego sera, kiełbasę podwawelską pokrojoną wzdłuż, blanszowany por i marchew.
Wszystko dokładnie zrolować, włożyć do rękawa foliowego, ciasno owinąć i obwiązać nicią kucharską. Końce folii zawiązać jak cukierek.
Piec w piekarniku ok. 30 minut w temp. 200oC.
Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub gorącą przekąskę.
Jako sos proponuję sos żurawinowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 04.10.2013 23:54
Bardzo ciekawa opcja:)
Stenka 04.10.2013 18:57
apetycznie wygląda
cukiereczek 04.10.2013 16:00
wygląda apetycznie
sylwia_mc 04.10.2013 15:26
Super danie i piękna prezentacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat