Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
2 szt -
kiełbasa podwawelska
1 szt -
por (biała część)
1 szt -
marchewka ugotowana
1 szt -
ser gouda
3 plastry
Sposób przygotowania
Posolić, posypać świeżo zmielonym białym pieprzem i łagodnym curry.
Rozbite i przyprawione piersi uformować w prostokąt, pomagając sobie np. długim nożem.
Na uformowane mięso ułożyć plastry żółtego sera, kiełbasę podwawelską pokrojoną wzdłuż, blanszowany por i marchew.
Wszystko dokładnie zrolować, włożyć do rękawa foliowego, ciasno owinąć i obwiązać nicią kucharską. Końce folii zawiązać jak cukierek.
Piec w piekarniku ok. 30 minut w temp. 200oC.
Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub gorącą przekąskę.
Jako sos proponuję sos żurawinowy.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się