Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi kurczaka z serem i kiełbasą.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
kiełbasa podwawelska 1 szt
por (biała część) 1 szt
marchewka ugotowana 1 szt
ser gouda 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi kurczaka z serem i kiełbasą.

Podwójną pierś z kurczaka, rozbić przez folię.
Posolić, posypać świeżo zmielonym białym pieprzem i łagodnym curry.
Rozbite i przyprawione piersi uformować w prostokąt, pomagając sobie np. długim nożem.
Na uformowane mięso ułożyć plastry żółtego sera, kiełbasę podwawelską pokrojoną wzdłuż, blanszowany por i marchew.
Wszystko dokładnie zrolować, włożyć do rękawa foliowego, ciasno owinąć i obwiązać nicią kucharską. Końce folii zawiązać jak cukierek.
Piec w piekarniku ok. 30 minut w temp. 200oC.
Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub gorącą przekąskę.
Jako sos proponuję sos żurawinowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 04.10.2013 23:54
Bardzo ciekawa opcja:)
Stenka 04.10.2013 18:57
apetycznie wygląda
cukiereczek 04.10.2013 16:00
wygląda apetycznie
sylwia_mc 04.10.2013 15:26
Super danie i piękna prezentacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak