Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsa mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
cebula czerwona 1/2 szt
masło 1 łyzeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
ogórki konserwowe 3 szt
kiełbasa 1 kawałek
ser żółty 3 plastry
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsa mielonego

Kroki postępowania

1
Połowę cebuli zwykłej i czerwonej kroimy w drobną kostkę. Mięso wyrabiamy z jajkiem, pokrojoną cebulą i jajkiem tak jak na kotlety. Do zagęszczania dodajemy bułkę tartą, tyle ile to potrzebne, ja dodałam jakies 3 łyzki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki.
Krok 1 - Rolada z mięsa mielonego foto
2
Połówkę cebuli kroimy na kawałki i kiełbasę wzdłóż na 4 części. Na początku płata mięsnego układamy plasterki sera, ogórki, kawałki cebuli i kiełbasy i zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie.
Krok 2 - Rolada z mięsa mielonego foto
3
Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy do ziemniaków, ryżu czy makaronu.
Krok 3 - Rolada z mięsa mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna23
Justyna23 03.08.2012 18:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak