Rolada z kapustą i kurkami

Rolada z kapustą i kurkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • cebulka

    1 sztuka
  • kurki mrożone

    20 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • kapusta kiszona

    30 dag
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • masło klarowane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę.

Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle i dodaję do kapusty. Jak przestygnie, kroję w miarę drobno.

Kurki wcześniej odmrażam przekładam na patelnię, i dosłownie chwilę przesmażam doprawiam solą, pieprzem.

Pierś z kurczaka kroję na pół, wyjdą dwie rolady i rozbijam.Doprawiam solą, pieprzem, układam kapustę, na nią kurki i zwijam w roladę. Związuję nitką.

Smażę na maśle klarowanym na wolnym ogniu. Po usmażeniu usuwam nitkę i kroję na plastry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

29.01.2019 15:01
Smaczny obiadek.

Basiliana

17.01.2019 12:59
Pyszny, wyrazisty farsz do mięsa.

Bożena Matuszczyk

11.01.2019 11:35
Pyszne mięsko z tak pysznym farszem.;)

bietka

10.01.2019 14:04
Bardzo smaczne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat