Rolada z kapustą i kurkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • cebulka

    1 sztuka
  • kurki mrożone

    20 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • kapusta kiszona

    30 dag
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • masło klarowane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i gotuję do miękkości kapusty. Odcedzam wodę.

Cebule obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle i dodaję do kapusty. Jak przestygnie, kroję w miarę drobno.

Kurki wcześniej odmrażam przekładam na patelnię, i dosłownie chwilę przesmażam doprawiam solą, pieprzem.

Pierś z kurczaka kroję na pół, wyjdą dwie rolady i rozbijam.Doprawiam solą, pieprzem, układam kapustę, na nią kurki i zwijam w roladę. Związuję nitką.

Smażę na maśle klarowanym na wolnym ogniu. Po usmażeniu usuwam nitkę i kroję na plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 29.01.2019 15:01
Smaczny obiadek.
Basiliana 17.01.2019 12:59
Pyszny, wyrazisty farsz do mięsa.
Bożena Matuszczyk 11.01.2019 11:35
Pyszne mięsko z tak pysznym farszem.;)
bietka 10.01.2019 14:04
Bardzo smaczne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat