Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1 kg
żurawina 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 2-3 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z żurawiną

Przygotować marynatę : w miseczce zmieszać składniki marynaty ,wymieszać .Mięso z indyka z udźca bez kości rozkroić na płat i lekko rozbić . Włożyć do marynaty mięso na noc aby przeszło marynatą .
wyjąć i rozwinąć ,poukładać umytą i osuszoną żurawinę . Zwinąć w roladę i spiąć wykałaczką . Włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec około 1 godziny w 170 stopniach .Można odwracać , jeżeli się za bardzo przypieka to przykryć folią aluminiową .Zimne kroić na kanapki, a do obiadu odgrzać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga3103 02.04.2017 07:16
Fajna pieczeń :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak