Rolada z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • morele suszone

    20 dag
  • masło

    10 dag
  • musztarda

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • wino czerwone

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

morele namoczyć w winie na 2 godz. Mięso natrzec solą ipieprzem. Rozbić, rozłożyć i wyrównać. Połowę masła roztopić. Mięso posmarować masłem, położyć musztardę, rozdrobniony tymianek, odsączone morele. Zwinąć roladę, obwiązać sznurkiem, oblać pozostałym masłem i winem, zawinąć w folię i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 24.11.2013 22:38
całkiem smaczne
miki47 28.03.2013 09:18
bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat