ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    0.5 kg.
  • kiełbasa biała

    3 pętka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do oprószenia
  • oliwa

    do wysmarowania
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • listki melisy

    3 łyżki (posiekane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
1. Boczek umyć, osuszyć i pozbyć się grubej słoniny. Przeciąć boczek wzdłuż dłuższego boku na pół, ale nie do końca. Boczek powinien się rozłożyć. Boki od środka nacinamy jeszcze raz, ale nie do końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem.
Krok 2 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy.
Krok 3 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą.
Krok 4 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut.
paulette17
Boczek można posmarować jakąś słodką konfiturką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 14.06.2015 22:09
Świetnie się prezentuje.
Krzysztof15 13.06.2015 21:49
super boczuś
Anna169Hosz 13.06.2015 20:47
Duża dawka pysznej energii!
Beatris 13.06.2015 20:34
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)
Janina 13.06.2015 19:44
Smaczne mięsko)
IKrakowianka 13.06.2015 19:34
Ciekawa propozycja
Mniam 13.06.2015 18:04
Bardzo smaczny pomysł na pieczony boczek.
inka2012 13.06.2015 17:30
fenomenalnie wygląda :)
ilka01 13.06.2015 15:43
pychota :)
ania2610 13.06.2015 15:16
przepyszne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat