ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ

ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    0.5 kg.
  • kiełbasa biała

    3 pętka
  • majeranek otarty

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do oprószenia
  • oliwa

    do wysmarowania
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • listki melisy

    3 łyżki (posiekane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
1. Boczek umyć, osuszyć i pozbyć się grubej słoniny. Przeciąć boczek wzdłuż dłuższego boku na pół, ale nie do końca. Boczek powinien się rozłożyć. Boki od środka nacinamy jeszcze raz, ale nie do końca. Boczek rozbijamy tłuczkiem. Oprószyć boczek solą i pieprzem.
Krok 2 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
Kiełbasę mielimy w maszynce. Dodajemy majeranek. Mieszamy.
Krok 3 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
Farsz wyłożyć na boczek. Posypać posiekaną natką pietruszki i melisą.
Krok 4 - ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z BIAŁEJ KIEŁBASY Z MELISĄ CYTRYNOWĄ foto
Zwinąć roladę. Oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem. Wsadzić do naczynia. Wysmarować oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 45 minut.
paulette17
Boczek można posmarować jakąś słodką konfiturką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

14.06.2015 22:09
Świetnie się prezentuje.

Krzysztof15

13.06.2015 21:49
super boczuś

Anna169Hosz

13.06.2015 20:47
Duża dawka pysznej energii!

Beatris

13.06.2015 20:34
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)

Janina

13.06.2015 19:44
Smaczne mięsko)

IKrakowianka

13.06.2015 19:34
Ciekawa propozycja

Mniam

13.06.2015 18:04
Bardzo smaczny pomysł na pieczony boczek.

inka2012

13.06.2015 17:30
fenomenalnie wygląda :)

ilka01

13.06.2015 15:43
pychota :)

ania2610

13.06.2015 15:16
przepyszne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat