Rolada z bitą śmietaną i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • śmietana 30%

    500 ml
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
  • jajka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada z bitą śmietaną i galaretką foto
Śmietanę ubijamy na puch , można dodać kolorową posypkę
Krok 2 - Rolada z bitą śmietaną i galaretką foto
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką . Piec w temp. ok. 180st. C na złoty kolor. Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon Wcześniej przygotowaną galaretkę kroimy w kosteczkę . Na biszkopt wykładamy ubitą śmietankę i kładziemy kostki galaretki
Krok 3 - Rolada z bitą śmietaną i galaretką foto
ponownie zawijamy . Dekorujemy resztą śmietany , kolorową posypką i galaretką .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 09.02.2014 08:23
pyszna rolada
RenataZ-et 12.12.2013 21:57
super deser
Juleczka20 01.11.2013 07:58
lubię taką roladę
Łukasz15 14.10.2013 12:04
Bardzo lubię
joanna__s 09.10.2013 18:50
Mniam, mniam. U nas taka rolada zniknęłaby w mgnieniu oka.
Janina 09.10.2013 14:26
Proszę o porcyjkę ;-))
msmors 09.10.2013 13:47
pyszny deserek
lara 09.10.2013 12:06
apetycznie wygląda!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat