Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bitą śmietaną i galaretką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier 4 łyżki
śmietana 30% 500 ml
galaretka wiśniowa 1 szt.
jajko 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bitą śmietaną i galaretką

Kroki postępowania

1
Śmietanę ubijamy na puch , można dodać kolorową posypkę
Krok 1 - Rolada z bitą śmietaną i galaretką foto
2
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką . Piec w temp. ok. 180st. C na złoty kolor. Upieczony biszkopt kładziemy na bawełnianą szmatkę i zwijamy w rulon Wcześniej przygotowaną galaretkę kroimy w kosteczkę . Na biszkopt wykładamy ubitą śmietankę i kładziemy kostki galaretki
Krok 2 - Rolada z bitą śmietaną i galaretką foto
3
ponownie zawijamy . Dekorujemy resztą śmietany , kolorową posypką i galaretką .
Krok 3 - Rolada z bitą śmietaną i galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.02.2014 08:23
pyszna rolada
RenataZ-et 12.12.2013 21:57
super deser
Juleczka20 01.11.2013 07:58
lubię taką roladę
Łukasz15 14.10.2013 12:04
Bardzo lubię
joanna__s 09.10.2013 18:50
Mniam, mniam. U nas taka rolada zniknęłaby w mgnieniu oka.
Janina 09.10.2013 14:26
Proszę o porcyjkę ;-))
msmors 09.10.2013 13:47
pyszny deserek
lara 09.10.2013 12:06
apetycznie wygląda!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak