Rolada wieprzowa z żurawinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • kasza gryczana

    80 g
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • majeranek Prymat

  • sól

  • pieprz

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płat boczku delikatnie rozbijamy tłuczkiem następnie nacieramy solą , pieprzem , majerankiem i odstaw cebulę posiekaj i podsmaż na łyżce oleju. Kaszę ugotuj i odstaw na bok. Mieloną wieprzowinę połącz z kaszą gryczaną , dodaj żurawinę i posiekaną natkę pietruszki i 2 łyżki bułki tartej a całość doprawiamy do smaku sola pieprzem . Farsz nałóż na płacie boczku i zwiń w ścisłą roladę , zwiąż sznurkiem i rozgrzej piekarnik. do 180 st. Następnie mięso przenieś do naczynia żaroodpornego natłuszczonego i przykryj folią piecz 1o5 minut , a 30 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię z rolady.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 01.09.2012 11:55
musi nieżle wyglądać
babcia 01.09.2012 11:55
musi nieżle wyglądać
romanrafal 22.01.2012 10:03
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat