rolada wieprzowa z papryką i cebulą z pomidorowym posmakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

  • cebule

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • keczup

    2 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • wieprzowina

    80 (płat)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płat mięsa wieprzowego oprószam solą i pieprzem i wypełniam nadzieniem zrobionym z pokrojonych cebul, papryki z przecierem pomidorowym i przypraw do smaku. Mięso owijam w kształt rolady, obwiązuję bawełnianą nicią i piekę . W trakcie pieczenia często obracam i podlewam wytworzonym sosem,a około 10 minut przed końcem pieczenia smaruję mięso keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 14.08.2012 17:49
pycha
sznycel 13.08.2012 21:10
w zależności od keczupu rolada będzie słodka lub bardzo pikantna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat