Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada wieprzowa z papryką i cebulą z pomidorowym posmakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
cebule 2 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżki
keczup 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
wieprzowina 80 (płat)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada wieprzowa z papryką i cebulą z pomidorowym posmakiem

Płat mięsa wieprzowego oprószam solą i pieprzem i wypełniam nadzieniem zrobionym z pokrojonych cebul, papryki z przecierem pomidorowym i przypraw do smaku. Mięso owijam w kształt rolady, obwiązuję bawełnianą nicią i piekę . W trakcie pieczenia często obracam i podlewam wytworzonym sosem,a około 10 minut przed końcem pieczenia smaruję mięso keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 14.08.2012 17:49
pycha
sznycel 13.08.2012 21:10
w zależności od keczupu rolada będzie słodka lub bardzo pikantna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak