Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wieprzowa z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

farsz grzybowy
pęczak
Sól, pieprz, majeranek
Rozmaryn suszony Prymat
schab 5 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wieprzowa z grzybami

Kroki postępowania

1
Co zrobić z zamrożonym farszem grzybowym po uszkach wigilijnych?
Rolada wieprzowa z grzybami
Umyte kotlety wieprzowe rozbić na cienkie płaty. Posolić popieprzyć i ułożyć je w taki sposób by utworzyły prostokątna płaszczyznę.
Krok 1 - Rolada wieprzowa z grzybami foto
2
Nałożyć farsz i zrolować. Ja takie rolady dla bezpieczeństwa zawsze owijam nitką.
Obsmażyć z każdej strony do osiągnięcia rumianego koloru. Zalać wodą i dodać ulubione przyprawy. Dusić pod przykryciem minimum 40 minut,aż mięsko będzie miękkie.
Krok 2 - Rolada wieprzowa z grzybami foto
3
Roladę kroimy na 1-1,5 cm plastry.
Pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cale danie polewamy sosikiem.
Krok 3 - Rolada wieprzowa z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 10.01.2014 12:22
super rolada
gosia1988 10.01.2014 11:36
fajny pomysł na wykorzystanie farszu grzybowego
Paolcia 10.01.2014 11:34
apetycznie wygląda ;)
idealme 10.01.2014 11:34
mniam pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak