Rolada w chrupiącej skórce.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

"Ciasto"

  • ser żółty

    34 dag
  • majonez

    200 g
  • jajko

    5 sztuk

Farsz

  • mięso mielone

    50 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyzki
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na roladę.
Ser twardy Gouda lub Morski zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do sera dodać jajka i majonez- wymieszać.Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem przełożyć "ciasto" i piec ok.20 minut w tem 200 stopni C.
Farsz.
Mięso mielone,wymieszać z jajkami,bułką tartą,dodać podsmażone pieczarki i doprawić solą i pieprzem.
Ciepłe ciasto posmarować masą mięsną zwinąć w rulon i ponownie przełożyć na pergamin.Piec 40 minut również w 200 stopniach C.
Po upieczeniu i ostudzeniu roladę kroić w plastry i podawać na śniadanie jak i kolację..
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 19.03.2017 18:00
Smacznie wygląda
Laila2786 23.01.2017 21:22
świetny przepis
Grazyna0211 09.12.2016 14:42
świetny przepis
ben-ka 25.09.2016 10:39
Warto zrobić, polecam :)
ben-ka 23.07.2016 11:27
I tak też smakuje, polecam.
ben-ka 21.03.2016 09:41
I można się najeść do syta:)
Wacław 07.05.2014 15:27
apetyczne takie sniadanko !
romanrafal 06.05.2014 18:32
apetyczna roladka,mniam
misia53 29.04.2014 20:56
swoim wyglądem zachęca bardzo do zrobienia
anemon 26.04.2014 21:14
Wspaniała rolada, okazale się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat