Rolada serowa z pieczarkami, szynką i korniszonkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    0,5 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • szynka konserwowa

    30 dag
  • ogórki konserwowe

    1 słoik 0,33 l
  • pietruszka zielona

    1 natka
  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki siekamy na drobno i przesmażamy na maśle. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Szynkę i ogórki kroimy w drobną w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez i masło oraz przyprawy wg. uznania.
Ser wkładamy do woreczka nadającego się do gotowania i wkładamy do wrzątku aż zmięknie. Jak będzie miękki rozwałkowujemy na około 4 milimetrowej grubości kwadratowy placek. Nakładamy farsz. Zwijamy roladę ;zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego !
miodunka
1. Ser żółty wybieramy aby w kawałku był dosyć twardy np. morski lub cesarki. 2. Jeżeli się spieszymy możemy pokroić ser na plastry umieścić na talerzu i roztopić w mikrofali.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.06.2015 13:55
świetny pomysł, wygląda apetycznie
agaK. 17.06.2015 19:40
Jakie świetne, lubię takie rzeczy, od razu dodaję do ulubionych:)
Margo1 17.05.2015 17:14
Tej roladki jeszcze nie robiłam
Aneta41 13.04.2015 16:57
Bardzo pomysłowe
Jagódka77 09.02.2015 20:06
na pewno pysznie smakuje
Asik32 10.01.2015 20:15
Bardzo fajny pomysł!!
berys18 31.12.2014 10:38
bardzo fajna rolada
Wiesława1 31.12.2014 08:50
pyszne danie
agnieszka214 30.12.2014 19:02
rolada pierwsza klasa
IwonaDD 30.12.2014 17:03
smaczna roladka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat