Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z pieczarkami i mięsem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 30 dkg
majonez 20 dkg
jaja 3 całe
mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebule 2
masło 15 dkg
papryka mielona do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z pieczarkami i mięsem

Ser zetrzeć na dużych oczkach, dodać majonez i jajka. Wymieszać i wlać w formę o wymiarach 35 x 25 wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem natłuszczonym. Piec przez 30 minut. Gdy ostygnie wyjąć i zdjąć papier. Przygotować farsz: usmażyć cebule na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Gdy ostygną zmielić, połączyć z mięsem mielonym i doprawić. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na upieczony placek serowy. Zawinąć w folię na roladę. Wierzch posypać wegetą, zawinąć w folię i piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.08.2013 10:22
wygląda super!!!!!
agnieszka214 10.06.2013 19:37
zacheca do zjedzenia
Elżbieta17 25.01.2013 21:20
brzmi zachęcająco:)
eliza135 25.01.2013 15:51
smaczne
pajbek 24.01.2013 22:21
Super pyszna
Andrzej8 24.01.2013 21:34
smakowite
Beata61 24.01.2013 18:09
ciekawy pomysł
Gracer 24.01.2013 17:53
super
Hanna5 24.01.2013 17:20
też robie rolade z żółtego sera, a tej jeszcze nie próbowałam.
ONY_za_kare 24.01.2013 16:14
musi być pycha
miszelka 24.01.2013 16:11
fajny pomysł :)
Kasia35 24.01.2013 14:57
ciekawy przepis
AURELKA 24.01.2013 14:48
smakowita
Sylwia26 24.01.2013 14:40
ślinka leci
babajaga1969 24.01.2013 13:50
wygląda kusząco - smaczna :)
Magda24 24.01.2013 13:41
ładnie wygląda
IwonaKa 24.01.2013 13:34
na pewno pyszna
gosia56 24.01.2013 13:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak