Rolada serowa z pieczarkami

Rolada serowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • pieczarki

    30 dag
  • ser żółty

    30 dag
  • jajko

    4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rolada serowa z pieczarkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
Jajka rozbijamy dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy
Krok 2 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do masy jajecznej dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na blachę o wymiarach 25×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C.
Krok 3 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju do miękkości.Fileta myjemy przecinamy na pół, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem. Na gorący omlet wykładamy pierś z kurczaka i podsmażone pieczarki zostawiając trochę miejsca z brzegu aby dobrze zwinąć roladę.
Krok 4 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
Całość zwijamy w roladę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu studzimy i ściągamy papier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ilka01 27.06.2017 11:43
pyszności ...:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat