Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada serowa z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
pieczarki 30 dag
ser żółty 30 dag
jajko 4 szt
majonez 2 łyżki
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada serowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jajka rozbijamy dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy
Krok 1 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
2
.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do masy jajecznej dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na blachę o wymiarach 25×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C.
Krok 2 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
3
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju do miękkości.Fileta myjemy przecinamy na pół, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem. Na gorący omlet wykładamy pierś z kurczaka i podsmażone pieczarki zostawiając trochę miejsca z brzegu aby dobrze zwinąć roladę.
Krok 3 - Rolada serowa  z pieczarkami foto
4
Całość zwijamy w roladę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu studzimy i ściągamy papier.
Krok 4 - Rolada serowa  z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 27.06.2017 11:43
pyszności ...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak