Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada serowa z orzechami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy nerkowca 150 gram
ser żółty 200 gram
ser pleśniowy 70 gram
masło 100 gram
szczypiorek 2 pęczki
bazylia świeża
pęczek pietruszki
sól
twarożek kozi 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: rolada serowa z orzechami

Natki posiekać i lekko podsmażyć z solą.Połowę orzechów zmielić,połowę posiekać.Żółty ser zetrzeć na drobno i utrzeć z masłem i pozostałymi serami.Na folii spożywczej równo rozsmarować masę serową,na nią rozsmarować natki.Przykryć drugą warstwą folii,odwrócić by zielenina była na dole.Odkleić górę a masę posmarować zmielonymi i posiekanymi orzechami.Ściśle zrolować,zawinąć w folię i włożyć na trochę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.04.2013 18:39
super przepis
m1monika 19.04.2013 10:56
ale pychotka :-)
wiola333 19.04.2013 09:30
bardzo smaczny przepis
IwonaDD 19.04.2013 09:08
połaczenie takich składników mówi mi, że to nie tylko porcja zdrowia,ale i pyszny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak