Rolada serowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    30 dag
  • ser topiony

    10 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • Szczypiorek cienki

    pęczek
  • szynka

    2 plastry
  • sól i pieprz czarny mielony Prymat do smaku

    do smaku
  • papryka czerwona

    0,5 sztuki
  • jaja na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek topiony rozgniatamy w miseczce. Resztę składników oprócz żółtego sera drobno siekamy i wkładamy do miseczki z serkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i mieszamy. Do gorącej wody wkładamy żółty ser i podgrzewamy aż stanie się miękki i będzie można go było rozwałkować ( ok 1-1,5h) Na ser wykładamy masę z miseczki i zwijamy jak roladę. Zwijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 21.11.2013 16:29
świetny pomysł
jogobella23 28.02.2012 19:42
pycha
Barbara55 29.05.2011 13:18
bardzo smaczne
kielcok1 08.05.2011 16:34
jadłem taką roladę i jest bardzo dobra
rakow2 04.02.2011 14:46
robię podobną
berys18 07.11.2010 18:36
fajny przepis
matii6 03.11.2010 11:00
bardzo ładna i na pewno smaczna
_Xlaudia_ 27.08.2010 21:48
fajne ;.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat