rolada rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    80dag
  • cebula

  • jaja

    2
  • kajzerka

  • mleko

    1/2szkl.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2łyżki
  • kapary

    2łyżki
  • pęczek natki

  • wywar warzywny

    1l
  • ziele angielskie

  • masło

    1łyżka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapary zalać szklanką wody i moczyć pół godziny.Filety,namoczoną w mleku,odciśniętą bułkę i cebulę zemleć.Do masy wbić jaja,wsypać bułkę tartą,osączone kapary i posiekaną natkę.Doprawić solą i pieprzem,wyrobić.Z masy rybnej uformować roladę,zawinąć ją w gazę wysmarowaną masłem.W podłużnym naczyniu zagotować wywar z warzyw z zielem angielskim i włożyć do niego roladę.Gotować na bardzo małym ogniu 40min.Pokrojoną w plastry roladę można podawać na gorąco i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 08.12.2011 22:19
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat