Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna zwijana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
szynka 6 plastrów
cebula biała 3 piórka
papryka marynowana 5 pasków
ogórek 2 sztuki
ser gouda 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna zwijana

Kroki postępowania

1
MIęso układamy na foli aluminiowej i układamy płat w kształcie prostokąta.
Krok 1 - Rolada mięsna zwijana foto
2
Na mięsie kładziemy ser, szynkę, paprykę, cebulę ogórki kiszone lub inne dodatki.
Krok 2 - Rolada mięsna zwijana foto
3
Teraz całość zwijamy w rulon tak aby nadać roladzie kształtu. Szelnie zawijamy folią i wsztwiamy do nagrzanego piekarnika. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię z wierzchu żeby rolada trochę się przyrumieniała z wierzchu.
Krok 3 - Rolada mięsna zwijana foto
4
Po upieczeniu kroimy na plastry. Podajemy z ziemniaczkami i suróweczką jako mięsko obiadowe.
Krok 4 - Rolada mięsna zwijana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.05.2014 21:26
super wygląda i pewnie tak smakuje
gacopierz23 03.04.2014 19:12
smaczne na ciepło i na zimno do chleba
Ela15 30.03.2014 13:54
fajna rolada
Malinka 19.02.2014 10:15
Bardzo apetycznie się zapowiada!
agnieszka214 14.02.2014 14:39
cos smacznego
Patriszja
Patriszja 14.02.2014 13:40
koniecznie koniecznie bo mięsko to chyba każdy lubi :)))
Poison1988 14.02.2014 12:14
smakowity zawijaniec :) aż ślinka cieknie :)
Rafał10 14.02.2014 11:23
pyszności :D Dla mnie idealnie!
Milka100 14.02.2014 07:24
apetyczna pieczeń, muszę zrobić
Zdzisław 13.02.2014 23:37
coś dla mnie smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak