Rolada mięsna zwijana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • szynka

    6 plastrów
  • cebula biała

    3 piórka
  • papryka marynowana

    5 pasków
  • ogórek

    2 sztuki
  • ser gouda

    6 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada mięsna zwijana foto
MIęso układamy na foli aluminiowej i układamy płat w kształcie prostokąta.
Krok 2 - Rolada mięsna zwijana foto
Na mięsie kładziemy ser, szynkę, paprykę, cebulę ogórki kiszone lub inne dodatki.
Krok 3 - Rolada mięsna zwijana foto
Teraz całość zwijamy w rulon tak aby nadać roladzie kształtu. Szelnie zawijamy folią i wsztwiamy do nagrzanego piekarnika. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię z wierzchu żeby rolada trochę się przyrumieniała z wierzchu.
Krok 4 - Rolada mięsna zwijana foto
Po upieczeniu kroimy na plastry. Podajemy z ziemniaczkami i suróweczką jako mięsko obiadowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 04.05.2014 21:26
super wygląda i pewnie tak smakuje
gacopierz23 03.04.2014 19:12
smaczne na ciepło i na zimno do chleba
Ela15 30.03.2014 13:54
fajna rolada
Malinka 19.02.2014 10:15
Bardzo apetycznie się zapowiada!
agnieszka214 14.02.2014 14:39
cos smacznego
Patriszja 14.02.2014 13:40
koniecznie koniecznie bo mięsko to chyba każdy lubi :)))
Poison1988 14.02.2014 12:14
smakowity zawijaniec :) aż ślinka cieknie :)
Rafał10 14.02.2014 11:23
pyszności :D Dla mnie idealnie!
Milka100 14.02.2014 07:24
apetyczna pieczeń, muszę zrobić
Zdzisław 13.02.2014 23:37
coś dla mnie smacznego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat