rolada miesna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    pół kilo
  • musztarda

  • marchewka1

    1
  • jajko

    2
  • papryka

    1
  • ogurki kiszone

    2
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone robimy jak do klopsów smażonych dodajemy jajko cebule przyprawę do mielonego i bułkę tartą aby mięso było ścisłe robimy plaski placek na środek rozsmarowujemy musztardę jak kto lubi potem ogórek paprykę i marchewkę (ugotowaną) kładziemy na środek jajka ugotowane kroimy w ćwiarteczki zawijamy w rulon posypujemy bułką tartą i wkładamy na mała blaszkę wcześniej posmarowaną olejem albo oliwą z oliwek i pieczemy20min w 180 w piekarniku do tego świeże ziemniaczki z koperkiem i kawałek rolady każdemu będzie smakował Życzę smacznego!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat