Rolada makowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa makowa

    500 g
  • mąka

    1/2 szklanki
  • żółtka jaj

    5 szt
  • białka jaj

    2 szt
  • cukier

    1/3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać na gładka masę. Wylać ciasto na wysmarowaną margaryną blaszkę (30 x 40) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 10 minut. Wyjąć ciasto z blaszki i przestudzić. Wyłożyć masę makowa i delikatnie zrolować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 31.05.2013 20:00
ładnie wygląda
jeta72 27.04.2013 21:29
ale pychotka :-)
Ada-Gaba 15.01.2013 07:41
bardzo lubię
Wacław 09.04.2012 11:48
lubie to !!!
ewka1978 05.04.2012 12:14
Super przepis. W sam raz na nadchodzące święta
foczka-ks 02.02.2012 20:56
ładnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat