Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowo malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt szt
marmolada 2 łyżki
jabłka
galaretka malinowa opakowanie
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowo malinowa

Biszkopt pieczemy z 4jaj, 4łyżek mąki, łyżeczki proszku do pieczenia oraz 4łyżek cukru. Ciepły zwijamy w ściereczkę.Ostudzony smarujemy cienko marmoladą

Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Wyciskamy sok jeśli jest go zbyt dużo i słodzimy jabłka (tak jak lubimy) i dodajemy szczyptę cynamonu. Jabłka podsmażamy na patelni po czym wsypujemy galaretkę w proszku. Kiedy jabłka ostygną wykładamy na wysmarowany marmolada biszkopt. Zwijamy w roladę i wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie kroimy w centymetrowe paski(jeśli ktoś woli mogą być grubsze).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 21.10.2013 21:15
pyszne ciacho
Milena87 19.08.2013 23:31
deser palce lizać :)
aisza1 19.08.2013 09:44
rewelacyjny deser
Aannkaa82 25.03.2013 13:56
Mniam coś w sam raz dla mnie. :)
gosia1988 14.11.2012 08:30
smakowicie wygląda
mirosława4 10.11.2012 21:10
apetyczna
PaniMISIOWA 30.10.2012 16:53
bardzo apetyczna
anemon 18.10.2012 16:49
W bardzo ładny i nietypowy sposób zwinęłaś swoją roladę.
daria2911 17.10.2012 19:38
super
Piotrek1 17.10.2012 18:33
SMACZNIE WYGLĄDA;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak