Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

ROLADA DROŻDŻOWA !

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
5 dag
mąka
3 szkl
cukier
1 szkl
jajko
1 szt
żółtko jajek
3 szt
mleko
1/2 szkl
olej
1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA DROŻDŻOWA !

W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże. ŻÓŁtka ucieramy , następnie dodajemy mąkę i wlewamy mleko z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. Następnie dodajemy olej i chwilę mieszamy. Ciasto musi być gładkie. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykłądamy na stolnicę , rozwałkowujemy , smarujemy dżemem i zwijamy w roladę. Wierzch można posmarować rozkłoconym jajkiem. Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.05.2013 21:28
pyszne ciacho
Botwinka 26.11.2012 15:49
super
IwonaKa 26.11.2012 14:29
prosta i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak