Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA DROŻDŻOWA !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 3 szt
mleko 1/2 szkl
olej 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA DROŻDŻOWA !

W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże. ŻÓŁtka ucieramy , następnie dodajemy mąkę i wlewamy mleko z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. Następnie dodajemy olej i chwilę mieszamy. Ciasto musi być gładkie. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykłądamy na stolnicę , rozwałkowujemy , smarujemy dżemem i zwijamy w roladę. Wierzch można posmarować rozkłoconym jajkiem. Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.05.2013 21:28
pyszne ciacho
Botwinka 26.11.2012 15:49
super
IwonaKa 26.11.2012 14:29
prosta i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak