Rolada drobiowa z serem i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 paski
  • cebula

    1/2 szt
  • por

    2 słupki o szer. 1cm
  • ser żółty pikantny

    2 paski długodojrzewający
  • sól do smaku

    4 szczypta do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    4 szczypty
  • kolendra mielona

    4 szczypty
  • kminek

    4 szczypty
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rozbijamy na cienkie plastry, każdy oprószamy przyprawami z obu strony, na jeden bok układamy po paseczku warzyw i zwijamy w rulonik, miejscem składania, wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i obsmażamy z każdej strony.

Następnie zalewamy wodą/bulionem do 2/3 wysokości mięsa i dusimy ok 40 min. na wolnym ogniu. Po tym czasie zwiększamy płomień i odparowujemy nadmiar soków.

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 05.01.2017 11:56
bardzo apetyczne
jan_mag 05.01.2017 10:51
Pysznie wygląda
MonikaW 05.01.2017 10:49
Wspaniały obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat