Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowa z pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
pesto 150 g
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa z pesto

Mięso drobiowe umyć, osuszyć i przeciąć na mniejsze filety rozbić tłuczkiem na płasko. Posmarować dokładnie sosem pesto i zrolować. Roladę spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę i ułożyć roladę. Zrumienić z każdej strony. Gdy mięso jest już złoto-brązowe, wlewamy bulion i dusimy 12minut.
Roladę zdjąć z patelni, pokroić w plastry i podawać. Bardzo dobrze smakuje z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak