Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Składniki na ciasto:
-
mąka pszenna
80 g -
cukier puder
50 g -
kakao
2 łyżki -
proszek do pieczenia
¼ łyżeczki -
jajko
4 szt. -
szczypta soli
-
mascarpone
250 g -
cukier puder
80 g -
czekolada deserowa
60 g -
śmietana 30%
200 ml -
LIKIER CZEKOLADOWY
80 ml -
kawa rozpuszczalna
2 łyżeczki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
sok wyciśnięty z ½ cytryny
1 łyżeczka -
Składniki dodatkowe:
-
wiórki czekoladowe
do dekoracji
Przepis i sposób przygotowania Rolada czekoladowo - kawowa
Kroki postępowania
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190ºC. Piec 10 - 12 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć, przełożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć w rulon. Pozostawić, aby ostygło.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)