Rolada czekoladowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    20 dag
  • mąka pszenna

    20 dag
  • masło

    4 łyżki
  • mleczna czekolada

    40 dag
  • masło

    2 łyżki
  • konfitura morelowa

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąkę i stopione masło. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę i upiec. Czekoladę połamać i dodać 2 łyżki masła, podgrzać. Biszkopt posmarować konfiturą morelową a potem nałożyć masę czekoladową i zawinąć w rulon.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat