Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Rolada czekoladowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
cukier
20 dag
mąka pszenna
20 dag
masło
4 łyżki
mleczna czekolada
40 dag
masło
2 łyżki
konfitura morelowa
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, następnie dodać mąkę i stopione masło. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę i upiec. Czekoladę połamać i dodać 2 łyżki masła, podgrzać. Biszkopt posmarować konfiturą morelową a potem nałożyć masę czekoladową i zawinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak