Rolada brzoskwiniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada brzoskwiniowa foto
Galaretkę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu.

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając żółtka oraz cukier. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną letnią margarynę, delikatnie wymieszać. Piec ok 20 min. w temp 180\'C. Gotową zawinąć w mokrą ściereczkę i odstawić.
Krok 2 - Rolada brzoskwiniowa foto
Śmietanę ubić. Dodać cukier puder oraz śmietan fix\'y. Gotową rozsmarować na biszkopcie. Brzoskwinie pokroić w kostkę i rozsypać na śmietanie. Galaretkę pokroić w paski i ułożyć w 2 rzędach na śmietanie.
Krok 3 - Rolada brzoskwiniowa foto
Gotową zwinąć i schłodzić ok 2-3 godziny. Gotową posypać cukrem pudrem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 16.12.2013 14:18
lubimy takie słodkie roladki :)
czekoladka_m 14.07.2013 16:01
Bardzo lubię wszelkie domowe roladki:)
msmors 25.02.2013 07:50
fajny przepis
Jodaj 06.12.2012 10:43
uwielbiam roladki :)
RenataZ-et 28.10.2012 12:04
moja ulubiona
caralajna 22.09.2012 13:05
pyszne ciacho
adam1f 28.04.2012 00:32
dobra
IKrakowianka 26.02.2012 20:30
pyszna jest taka roladka :)
Wafelek2601 20.12.2011 18:47
pyszna
Koper 04.10.2011 22:32
chyba trochę składników pozjadało przy wstawianiu przepisu, albo u mnie tylko 3 się wyświetlają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat