Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bogato nadziana.
Kroki postępowania
Farsz pieczarkowy:
250 g pieczarek
1 cebula
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka sosu Worcetershire
sól ziołowa do smaku
Omlet:
3 jajka
4 łyżki mąki pszennej
3 łyżki groszku konserwowego
sól zioła do smaku
Dodatkowo:
2 łyżki musztardy starofrancuskiej
szczypta imbiru mielonego
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka oregano
1 łyżka oleju Ku....go pomidory ,czosnek i bazylia.
1 marchewka ugotowana.
olej uniwersalny do smażenia
Tłuczkiem rozbijamy je delikatnie.
Miksujemy jajka z mąką na jednolitą masę .
Wsypujemy groszek i mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano.
Cebulę kroimy w kosteczkę .
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Na łyżce oleju smażymy cebule , dodajemy pieczarki i smażymy razem około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i sosem Worcetershire.
Studzimy. Dodajemy jajka i bułkę tartą . Konsystencja powinna być gęsta.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Podlewamy odrobiną oleju Ku.....go i pieczemy na funkcji termoobiegu 90 minut w temperaturze 180 stopni C.
Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu kroimy w plastry i podajemy np. z żurawiną .