Rolada bogato nadziana.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

  • jajka

  • mąka pszenna

  • musztarda

  • groszek konserwowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada bogato nadziana. foto
1,5 kg szynki wieprzowej

Farsz pieczarkowy:

250 g pieczarek
1 cebula
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka sosu Worcetershire
sól ziołowa do smaku

Omlet:

3 jajka
4 łyżki mąki pszennej
3 łyżki groszku konserwowego
sól zioła do smaku

Dodatkowo:

2 łyżki musztardy starofrancuskiej
szczypta imbiru mielonego
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka oregano
1 łyżka oleju Ku....go pomidory ,czosnek i bazylia.
1 marchewka ugotowana.

olej uniwersalny do smażenia
Krok 2 - Rolada bogato nadziana. foto
Szynkę myjemy,osuszamy ręcznikami papierowymi i ostrym nożem rozcinamy ale nie dokońca na jak największy płat .
Tłuczkiem rozbijamy je delikatnie.
Krok 3 - Rolada bogato nadziana. foto
Z musztardy,oleju z pomidorami,czosnkiem i bazylią oraz dodatkiem imbiru,gałki i oregano robimy "papkę"
Krok 4 - Rolada bogato nadziana. foto
Smarujemy nią powierzchnie mięsa. Odkładamy do lodóki na 30 minut.
Krok 5 - Rolada bogato nadziana. foto
Robimy omlet:
Miksujemy jajka z mąką na jednolitą masę .
Wsypujemy groszek i mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano.
Krok 6 - Rolada bogato nadziana. foto
Ściągamy z patelni i studzimy.
Krok 7 - Rolada bogato nadziana. foto
Farsz pieczarkowy;

Cebulę kroimy w kosteczkę .
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Na łyżce oleju smażymy cebule , dodajemy pieczarki i smażymy razem około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i sosem Worcetershire.
Studzimy. Dodajemy jajka i bułkę tartą . Konsystencja powinna być gęsta.
Krok 8 - Rolada bogato nadziana. foto
Na posmarowane mięso 'papką ' z musztardy nakładamy omlet,
Krok 9 - Rolada bogato nadziana. foto
warstwę masy pieczarkowej i pokrojoną w słupki marchewkę .
Krok 10 - Rolada bogato nadziana. foto
Zwijamy ściśle spinając wykałaczkami lub związując je mocno nićmi.
Krok 11 - Rolada bogato nadziana. foto
Opiekamy roladę na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Podlewamy odrobiną oleju Ku.....go i pieczemy na funkcji termoobiegu 90 minut w temperaturze 180 stopni C.

Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu kroimy w plastry i podajemy np. z żurawiną .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 05.05.2014 14:33
Co za pyszności :)
olkaaa 08.12.2013 10:51
ciekawa propozycja
Klausia 07.11.2013 23:41
bardzo ciekawy przepis, sama bym coś takiego zjadła :)
barbara11561 21.10.2013 07:01
wyśmienicie na pewno smakowała:)
Łucja 16.10.2013 22:05
pysznie nadziana :D
romanrafal 14.10.2013 16:27
BRAWO danie mistrza kuchni
ben-ka 13.10.2013 23:17
Jakie to musiało być pyszne!
Ada-Gaba 09.10.2013 08:33
wygląda fantastycznie
Wacław 02.10.2013 11:24
po prostu ,niebo w gębie ,pychaaaaaaaaaa !
Barbara777 28.09.2013 21:33
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat