Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 1 szklanka
cukier pół szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna pół kostki
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1,5 szklanki
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,następnie dodawać po jednym żółtku i miksować na wolnych obrotach .Na koniec wsypać make wymieszana z proszkiem do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką .Odlać pól szklanki masy i dodać kakao ,wymieszać .Masę wylać na blaszkę -równomiernie rozsmarować i wylać ciemne ciasto tworząc poprzeczne paski.Piec ok 30 min.Jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z blaszki na ściereczkę i zwinąć w roladę ,odłożyć do wystygnięcia.

Na mleku gotujemy budyń odstawiamy aby wystygł.
Galaretkę przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
Margarynę ucieramy na puch,dalej miksując dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu.
Zimny płat ciasta rozwijamy, smarujemy kremem, w pierwszą "zakładkę" kładziemy galaretkę. Ciasno zwijać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.03.2014 09:38
Apetyczna rolada :-)
gosiag 02.03.2014 19:57
super ciacho , az slinka leci
monisia1977 02.03.2014 12:31
fajne ciacho
Rysia 02.03.2014 11:41
Lubię rolady,ta jest ciekawa.
everay 02.03.2014 11:38
smacznie wygląda:)
Rafał10 02.03.2014 11:12
Dobry przepis :)
Ewelina1991 02.03.2014 09:56
pyszności :)
noninka77 02.03.2014 09:51
z chęcią bym się poczęstowała:)
Krzysztof15 02.03.2014 09:34
wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak