Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z żurawinowym dżemem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
żurawina 1 słoiczek dżemu
białko 1 szt
cukier puder 1 szklanka
tłuszcz do formy 20 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z żurawinowym dżemem

Przygotować wszystkie składniki. Wyjąć ciasto z opakowania i pokroić na trójkąty .Nakładać dżem żurawinowy , na ciasto i zwijać w rogale . Posmarować białkiem roztrzepanym i wstawić do piekarnika . Piec w 200 stopniach około 15 minut na złoty kolor . Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.09.2016 12:15
zjadłabym :)
dodi 23.09.2016 12:12
mniam, mniam
Mniam 23.09.2016 10:45
Szybkie i smaczne :)
Wacław 23.09.2016 10:28
apetyczne rogaliki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak