Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z nadzieniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 30 dag
żółtko jajek 1
margaryna 10 dag
śmietana 5 łyżek
drożdże 5 dag
sól szczypta

Składniki na nadzienie

pieczarki 30 dag
ser biały 15 dag
ser żółty 15 dag
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z nadzieniem

Kroki postępowania

1
Śmietanę wymieszać z drożdżami . Na stolnicy usypać kopiec z mąki dodać żółtko ,margarynę smalec oraz śmietanę z drożdżami.
Krok 1 - Rogaliki z nadzieniem  foto
2
Następnie wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce na około 30 minut.
Krok 2 - Rogaliki z nadzieniem  foto
3
Wykonanie nadzienia :
Pieczarki oczyścić ,usmażyć na tłuszczu ,gdy ostygną dodać ser biały oraz ser żółty starty na tarce. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy .
Krok 3 - Rogaliki z nadzieniem  foto
4
Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy ciasto i pokroić na kwadraty.
Krok 4 - Rogaliki z nadzieniem  foto
5
Na gotowe kwadraty nakładać farsz i zlepiać w trójkąty , wierzch posmarować żółtkiem .
Krok 5 - Rogaliki z nadzieniem  foto
6
Następnie układamy rogaliki na posmarowanej blasze . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 160-180 stopni.
Krok 6 - Rogaliki z nadzieniem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.03.2015 13:21
Moje ulubione
Kuchareczekjeden 20.03.2015 17:23
Pycha rogaliki
Ewelina1991 20.03.2015 16:14
fajne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak