Rogaliki z nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mąka pszenna

    30 dag
  • żółtka

    1
  • margaryna

    10 dag
  • śmietana

    5 łyżek
  • drożdże

    5 dag
  • sól

    szczypta

Składniki na nadzienie

  • pieczarki

    30 dag
  • ser biały

    15 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rogaliki z nadzieniem  foto
Śmietanę wymieszać z drożdżami . Na stolnicy usypać kopiec z mąki dodać żółtko ,margarynę smalec oraz śmietanę z drożdżami.
Krok 2 - Rogaliki z nadzieniem  foto
Następnie wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce na około 30 minut.
Krok 3 - Rogaliki z nadzieniem  foto
Wykonanie nadzienia :
Pieczarki oczyścić ,usmażyć na tłuszczu ,gdy ostygną dodać ser biały oraz ser żółty starty na tarce. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie mieszamy .
Krok 4 - Rogaliki z nadzieniem  foto
Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy ciasto i pokroić na kwadraty.
Krok 5 - Rogaliki z nadzieniem  foto
Na gotowe kwadraty nakładać farsz i zlepiać w trójkąty , wierzch posmarować żółtkiem .
Krok 6 - Rogaliki z nadzieniem  foto
Następnie układamy rogaliki na posmarowanej blasze . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 160-180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.03.2015 13:21
Moje ulubione
Kuchareczekjeden 20.03.2015 17:23
Pycha rogaliki
Ewelina1991 20.03.2015 16:14
fajne rogaliki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat