Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z brzoskiwniami

mic
2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drodzowe
olej 3/4 szklanki
mąka ile wgniecie się
mleko 2s szklanki
drożdże 10 dag
cukier 7 łyżek
sól 2/3 łyżeczki
brzoskwienie
brzoskwieni 1 kg
cukier 30 dag
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z brzoskiwniami

Kroki postępowania

1
drożdze rozpuszczamy w mleku, składniki mieszmay ze sobą , dodajemy ciasto p otrochu zagniatając, ciagle dosypując, ciasto ma nam odchodzić od rak..odkładamy do lodówki na 30 minut, następnie dzielimy na 4 kawałki. rozwałkujemy każdy kawałek na okrag, dzielimy na 8 części.
Krok 1 - rogaliki z brzoskiwniami foto
2
Brzoskwinie płuczemy, wrzucamy do wrzącej wody w garnku, zostawiamy na 1,5-2 minuty, wylawiamy je i zdejmujemy skórkę. Drylujemy je a następnie kroimy. Wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i wyciśnięty sok z cytryn. Gotuję na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.Odstawiamy do wystygnięcia.


Wykładamy na ciasto drozdzowe.
Krok 2 - rogaliki z brzoskiwniami foto
3
zwijamy najdłuższymi bokami w kierunku pozostałgo, kształtujemy rogalik.odkłądamy na blaszkę posypaną bułką, na okres ok 20 minut, smarujemy białkeim i pieczemy w temp 180 stopbi w rozgrzanym piekarniku.
Krok 3 - rogaliki z brzoskiwniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.11.2013 07:13
Takie rogaliki to ja lubię :)
norweska20 17.11.2013 23:49
smakowicie wyglądają
Sroczka 17.11.2013 22:27
Smakowicie wyglądają te rogaliki.
Wiesława1 17.11.2013 21:22
świetny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak