ROGALIKI WANILIOWE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    28 dag.
  • cukier puder

    10 dag.
  • cukier kryształ

    7 dag.
  • masło

    21 dag.
  • cukier waniliowy

  • orzechy włoskie

    10 dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy razem mąkę, masło, orzechy oraz cukier. Zimne ciasto rozwałkowujemy, kroimy na kwadraty i zawijamy rogaliki. Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku. Upieczone posypujemy cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 30.03.2011 08:03
super
Margo1 28.01.2011 16:09
pyszne są
Mariposas 14.12.2010 17:57
pycha
Natalia/tubisiek 20.11.2010 08:31
muszą być super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat