Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
0,5 kg -
mleko
0,5 szklanki -
cukier
1 łyżka -
sól szczypta
-
margaryna
1 kostka -
drożdże
5 dag -
jajko
1 szt -
żółtko jajek
2 szt -
marmolada
250 g
Przepis i sposób przygotowania Rogaliki na jesienne wieczory
Kroki postępowania
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko i żółtka, szczyptę soli, kostkę margaryny. Zasiekać dodać rozczyn z drożdży i wyrobić ciasto na jednolitą masę. Przykryć ściereczką i wynieść na godzinę w chłodne miejsce, tak w chłodne nie pomyliłam się.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)