Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki kruche

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg.
margaryna 0,25 kg.
żółtko jajek 3 szt.
powidła do smaku
kwaśna śmietana wg uznania
cukier wanilinowy 1 opak.
sok z cytryny 2 łyżki
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki kruche

Kroki postępowania

1
na blat przesiewam mąkę dodaję margarynę i siekam ,dodaję żółtka i tyle śmietany aby zagnieść ciasto.odstawiam na godzinę do lodówki
Krok 1 - rogaliki kruche foto
2
rozwałkowuję ciasto ,dzielę na kwadraty ,kwadrat na skos i powstaje trójkąt na który nakładam powidła i zwijam w rogalik. piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
Krok 2 - rogaliki kruche foto
3
z cukru pudru i soku z cytryny robię lukier i smaruję upieczone rogaliki.
Krok 3 - rogaliki kruche foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 13.02.2014 20:46
mniam mniam
JOANNA16 08.09.2013 08:01
pychota))))
Renata9 14.04.2013 18:18
Super rogaliczki
paulina2157 14.04.2013 16:34
wyglądają na kruchutkie :)
Megg 14.04.2013 15:58
super rogale
Rafał3 14.04.2013 15:54
Ale bym zjadła mniam pyszne
Boska_Agatka 14.04.2013 15:51
Polecam serdecznie bardzo pysznie wygląda
Konczi 14.04.2013 14:57
podobają mi się te rogaliczki
Marta11 14.04.2013 14:56
ciekawe wykonanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak