rogaliki drożdżowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1\\2 kg
  • drożdże

    5 dag
  • jajka

    2
  • śmietana 12%

    2łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę dodając śmietanę , jajka oraz margarynę , tylko margaryna lepiej aby była w malutkich kawałeczkach. Drożdże ucieramy z cukrem, a potem dodajemy do reszty składników i zagniatamy ciasto. Następnie pozostawiamy do wyrośnięcia i formujemy rogaliki. Nadziewamy według własnego uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 13.04.2012 09:48
pyszne
babcia 13.04.2012 09:48
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat